OkiOki Smart integreert met je mailbox en downloadt daaruit alle facturen. De facturen in bijlage, de facturen achter downloadlinks zoals die van Telenet, de facturen op portalen zoals die van EssoCard Online en de e-mails die een factuur op zich zijn zoals die van de NMBS, Apple en Google.
Een factuur vinden in bijlage
Zit de factuur in bijlage van de e-mail, dan downloadt ze de factuur. Niet meer dan dat.
Een factuur downloaden achter een link
Zit de factuur verstopt achter een download link en staat die factuur op een leveranciers-website, dan zal OkiOki die link volgen en de factuur downloaden.
Een factuur verzamelen achter een link met login
Staat de factuur op een leverancierswebsite mét login, dan zal OkiOki zelf inloggen en de factuur downloaden.
Een e-mail converteren naar een betaalbewijs
Is er geen factuur beschikbaar, maar is de e-mail zelf de factuur of aankoopbon, dan bewaart OkiOki de e-mail als PDF.
Daarnaast kan je ook documenten manueel toevoegen.
Zo kan je met de OkiOki app je papieren bonnetjes en facturen digitaliseren.
Maar je kan ook met je kantoorscanner of je favoriete scanning app je BTW bonnetjes scannen en digitaliseren om ze dan moeiteloos aan OkiOki te bezorgen.
Je mag ze dan namelijk altijd mailen naar je persoonlijke OkiOki e-mailadres of ze droppen in een cloud opslagfolder die je met OkiOki hebt gekoppeld.
Fotograferen
Van papieren facturen of bonnetjes kan je met de OkiOki web-app een foto maken.
Doorsturen naar je OkiOki e-mailadres
Je krijgt een persoonlijk OkiOki e-mailadres. Alles wat je daar naar doorstuurt, komt in OkiOki terecht.
Cloud opslag
OkiOki integreert met Dropbox, OneDrive en Google Drive. Zet de factuur op je cloud opslag en OkiOki gaat ze daar oppikken.
Uploaden
Je kan altijd je facturen manueel uploaden.
Voor iedere factuur creëert OkiOki zelf een QR code die je te zien krijgt op je tablet of PC.
Met je banking app op je smartphone kan je dan deze code scannen en wordt er een overschrijving voor je klaargezet met alle gegevens mooi ingevuld.
OkiOki helpt je niet alleen verzamelen maar stuurt ook automatisch al je documenten door naar je boekhouder. En dan spreken we inderdaad over ‘al’ je documenten. Want dankzij haar koppelingen met je bankrekening(en) en kredietkaart(en) kan ze je op iedere moment vertellen welke documenten je nog ontbreekt. En zo is jouw administratie altijd 100% in orde.
OkiOki haalt documenten automatisch op uit je mailbox of je uit een folder van je cloud opslagruimte. En je kan altijd manueel documenten toevoegen aan OkiOki door een foto te maken met de OkiOki app, een digitaal document te uploaden naar OkiOki of een digitaal document te forwarden naar je persoonlijke OkiOki e-mailadres.
OkiOki integreert met Gmail, Outlook, Yahoo, iCloud/me/mac.com, Telenet, Proximus, Scarlet, Skynet, Mail.be en met iedere mailbox die een IMAP verbinding ondersteunt.
Elk document waar je graag overal en altijd toegang toe hebt en dat naar je accountant moet, kan je bewaren in OkiOki. Zo wordt ze je one-stop-shop voor je financiële paperassen, inclusief contracten, overeenkomsten, attesten voor de personenbelasting...
Je hebt vandaag verschillende opties om je uitgaande facturen in OkiOki te integreren:
Nee. OkiOki gebruikt haar eigen intelligentie om te beslissen welke e-mails en documenten relevant zijn voor jouw administratie. Probeer haar maar eens uit. Je zal zien dat ze er best wel goed in is. Er zullen altijd wel documenten zijn die je absoluut in OkiOki wil hebben maar die misschien niets of minder met je financiële administratie te maken hebben. Deze kan je op twee manieren 'doorduwen' naar OkiOki:
Ja hoor. Veel leveranciers verwachten dat je inlogt op hun website om daar je factuur te downloaden. Denk maar aan leveranciers als Acerta, Engie, Partena, Proximus, Velocity… OkiOki verlost je ook van dit gedoe. Als je je gebruikersnaam en paswoord toevertrouwt aan OkiOki dan zal zij op regelmatige tijdstippen inloggen in deze website en je facturen voor je downloaden. Dit is een van de grote sterktes van OkiOki.
Noot: OkiOki volgt de meest recente veiligheidsstandaarden. De inloggegevens die je in OkiOki bewaart, zijn enkel bereikbaar voor jou en OkiOki. Zelfs het OkiOki support team heeft geen toegang tot jouw gegevens.
Ja, dat kan. Er zijn drie manieren om dat te doen:
OkiOki aanvaardt de volgende bestandsformaten: bmp, gif, jpeg, pdf, png en tiff.
Afhankelijk van je OkiOki abonnement heb je 25, 70 of 200 documenten per maand die je vrij kan opladen in OkiOki. Ga je hierboven dan rekenen we een kost per document aan. Maar je kan zoveel documenten beheren in OkiOki als je zelf wil.
Als je accountant je OkiOki aanbiedt dan is er daarentegen nooit een limiet op het aantal documenten.
Nee, er is geen limiet op de bestandsgrootte. Maar zware bestanden vragen meer tijd om te uploaden en kunnen dus wel impact hebben op de werking van OkiOki.
In OkiOki kan je op elk moment je documenten op 3 manieren downloaden.
Iedere document kan je afzonderlijk downloaden via de download feature in het document ‘overflow’ menu.
Wil je een bepaalde reeks documenten downloaden, dan doe je dat via je documentenlijst. Daarin kan je meerdere documenten tegelijk selecteren en vervolgens downloaden. Je kan natuurlijk ook zoeken of filteren in je documentenlijst en alle resulterende documenten tegelijk selecteren en downloaden.
En tenslotte kan je via het menu ‘Archief downloaden’ al je documenten per maand, kwartaal of jaar downloaden.
Je kan je documenten downloaden per maand, kwartaal of jaar en krijgt ze samen in een zip bestand, zowel in PDF als UBL formaat.
OkiOki leest de data in jouw documenten. Denk aan het BTW nummer van de tegenpartij, hun bedrijfsnaam, de rekeningnummers, het bedrag…. Je kan al deze data gebruiken als zoekcriteria. Daar bovenop kan je ook zoeken op de mededelingen en tags die je aan een document hebt gehangen. Zo heb je altijd snel toegang tot een specifiek document.
OkiOki heeft logica ingebouwd om dubbele facturen zoveel mogelijk te vermijden.
OkiOki onderscheidt twee soorten duplicaten.